Unul dintre cei mai duri procurori din Botoșani se pensionează

Unul dintre cei mai duri procurori din Botoșani se pensionează. Este vorba despre prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Nicoleta Arpinte, care vrea să fie eliberată din funcție.

Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de Nicoleta Arpinte, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani va fi analizată pe 8 iunie, în ședința Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Botoșaniul se confruntă cu o criză majoră de procurori

Asta în condițiile în care județul Botoșani se confruntă cu o criză majoră de procurori. În timp ce dosarele se înmulțesc, numărul procurorilor care se ocupă de ele scade, astfel încât mare parte dintre angajații din Parchet ajung să soluționeze dosare și în timpul liber. Nu de puține ori prim-procurorul Nicoleta Arpinte a tras un semnal de alarmă în acest sens și a cerut Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să își facă datoria și să organizeze concursuri în magistratură.

„Dosarele pe care le am în lucru la Parchetul de pe lângă judecătoria Dorohoi, unde atribuțiile funcției de conducere îmi ocupă aproximativ 80% din timpul de lucru, astfel încât marea, marea majoritate a dosarelor le soluționez în timpul meu liber. Nu mă plâng, nu mă victimizez, sunt învățată cu munca susținută, problema este alta și aș vrea să o aduc la cunoștința opiniei publice, așa cum au început să procedeze și alți colegi din țară. Volumul de dosare crește în mod constant, în timp ce instanțele și parchetele sunt depopulate din cauza faptului că CSM nu a organizat suficiente concursuri de admitere in magistratura iar apoi CCR a blocat concursurile de mai bine de doi ani, timp in care au curs pensionările, astfel încât tot volumul uriaș de dosare nu mai poate fi gestionat doar cu eforturi ale celor rămași. Este practic imposibil. Am semnalat cu toții, procurori și judecători, această situație tuturor celor care au în fișa postului asigurarea bunului mers al justiției. Nu i-a păsat nimănui, nimeni nu a făcut nimic”, spunea Arpinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *