Schimbarea care-i vizează pe toți șoferii. Ce trebuie să conțină benzina şi motorina, din iunie

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care-i privește pe șoferi. Începând din iunie, carburanții din România vor suporta o modificare la cererea UE. Iar acest lucru ar putea însemna cheltuieli mai mari pentru combustibil. Potrivit evz.ro, odată cu apariția biocombustibililor în stațiile de carburanți din România, începând cu1 iunie, este posibil ca oamenii să cheltuiască mai mult pe combustibil. Astfel, benzina şi motorina trebuie să conţină obligatoriu minim 8% şi, respectiv 6,5% biocarburanţi, arată o ordonanţă a Guvernului.

„Pentru respectarea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, începând cu data de 1 iunie 2023, operatorii economici comercializează motorină cu un conţinut de biocarburant de minimum 6,5% în volum.

Pentru respectarea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, începând cu data de 1 iunie 2023, operatorii economici comercializează numai benzină cu un conţinut de biocarburanţi de minimum 8% în volum”, arată OUG.

Mașinile alimentate cu acest fel de combustibil vor consuma mai mult, deoarece autoturismele au nevoie de mai mult biocombustibil decât benzina convențională pentru a parcurge aceeași distanță. Există posibilitatea ca unele vehicule mai vechi să nu mai fie la fel de fiabile, deoarece mașinile cu biocombustibili sunt mai predispuse la defecțiuni.

Având în vedere acest lucru, un expert în domeniul auto, Matas Buzelis, de la platforma de verificare a istoricului vehiculelor carVertical, recomandă câteva obiceiuri și soluții simple care pot contribui la reducerea drastică a facturilor de combustibil.

Șoferii pot compensa creșterea consumului de combustibil prin condusul propriu-zis. Astfel, dacă biocombustibilii duc la o creștere a consumului cu peste 10%, condusul economic îl poate reduce cu aproximativ 40%, în funcție de abilitățile șoferului.

În primul rând, șoferii ar trebui să fie conștienți de starea generală a mașinii lor, inclusiv de starea anvelopelor. Anvelopele sunt singurul lucru care asigură conexiunea dintre mașină și șosea, iar anvelopele cu rezistență redusă la rulare pot aduce niște economii la combustibil dacă vehiculul este folosit des pe autostrăzi.

Presiunea din anvelope este foarte importantă atunci când vorbim de consumul de combustibil și este vitală pentru durata de viață a anvelopelor. Șoferul ar trebui să verifice presiunea la care rulează și să se asigure că nu au o presiune foarte redusă.

Cel mai important factor de economisire a combustibilului îl reprezintă stilul de condus lin. Este nevoie de luni, dacă nu chiar de ani, pentru a dezvolta obiceiuri benefice de condus, dar cu siguranță adoptarea unui stil de condus lin poate reduce dramatic consumul de combustibil.

Şoferii ar trebui să folosească frânele cât mai rar, ceea ce înseamnă că mașinile ar trebui să folosească cât mai mult din inerția lor. De exemplu, dacă există un semafor roșu în față, șoferul ar putea reduce viteza și ar putea merge din inerție până când se face din nou verde.

Accelerarea rapidă necesită multă energie care este extrasă din motorul cu ardere internă. Cel mai bun sfat pentru toți șoferii este să păstreze o distanță de siguranță față de mașina din față. Deoarece ceilalți membri ai traficului pot frâna brusc, distanța de siguranță nu numai că îmbunătățește economia de combustibil, deoarece șoferii își pot planifica mișcările, dar crește și siguranța în trafic, deoarece șoferii au mai mult timp pentru a reacționa corespunzător la situațiile din față, potrivit adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *