Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, prezent duminică și luni la două evenimente majore la Botoșani

Înalt Prea Sfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va ajunge, duminică, din nou, la Botoșani. Înaltul prelat va sfinți, duminică după-amiază, casa socială din parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Doina- comuna Răuseni, în condițiile în care duminică dimineață  va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Ulterior, luni, 5 iunie, când credincioșii marchează Rusaliile, mitropolitul Moldovei și Bucovinei va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea Guranda din comuna Durnești.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Rusaliile 2023 luni, pe data de 5 iunie. Cincizecimea sau Pogorârarea Sfantului Duh, după cum mai este denumită, este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, alături de cea a Paștilor.

De Rusalii, enoriașii își amintesc că Duhul Sfânt a venit în lume şi s-a pogorât peste Sfinţii Apostoli, iar la Ierusalim s-a întemeiat Biserica lui Hristos. Anul acesta, românii care lucrează la stat se bucură de o mini-vacanță de Rusalii, pentru că se face punte între zilele libere legal 1 iunie – Ziua Copilului, și 5 iunie – Rusalii.

 

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, va sfinți o biserică din județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *