FOTO Firme de dezmembrări de mașini, pline de nereguli la Botoșani. Amenzi date de Garda de Mediu

Patru amplasamente pe care se aflau mașini scoase din uz și dezmembrate au fost verificate de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani împreună cu polițiștii din Dorohoi.  Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Botoșani, au fost identificate mai multe neconformități.

Printre acestea se numără: „stocarea temporară a deșeurilor în spații neamenajate, neinscriptionarea și nedelimitarea spațiilor pentru colectare, pretratarea și tratarea (dezmembrarea) vehiculelor scoase din uz, inexistența rețelelor de colectare ape pluviale, necompletarea tuturor datelor în registre și evidențe privind gestiunea deșeurilor, lipsa formularelor se transport, nerespectarea termenelor pentru pretratarea și tratarea vehiculelor scoase din uz, depășirea capacităților de colectare și tratarea (dezmembrare) menționate în autorizațiile de mediu, etc.”.

Pentru toate neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen, în vederea remedierii acestora. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, din care 4 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 160.000 lei.
Pentru 2 amplasamente s-a propus Agenție pentru Protecția Mediului Botoșani notificare în vederea suspendării autorizației de mediu.

La activități de inspecție și control au participat comisarii din cadrul Garda de Mediu Botoșani, Garda De Mediu Suceava și reprezentanți ai Poliție municipiului Dorohoi.

One thought on “FOTO Firme de dezmembrări de mașini, pline de nereguli la Botoșani. Amenzi date de Garda de Mediu

  1. clar !are vreunu nevoie de o piesa scumpa la vreo masina! sunt atat de spagari incat gasesc metode …nici nu stii cum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *