Cum arată viața Alexiei, fata cu mâinile replantate după un accident, după 11 intervenții chirurgicale

Foto: captura ProTv

Lecția de viață pe care ne-o oferă adolescenta cu o mână amputată de deasupra cotului și cu cealaltă zdrobită, într-un accident produs anul trecut, în decembrie.

Alexia, care are 15 ani, își revine după 11 intervenții chirurgicale și a urcat pe scenă. Fata din Botoșani a cântat și a dansat în fața publicului, la zilele comunei Ipotești.

Face zilnic 6 ore de kineto-terapie ca să își recapete forțele și viața normală. Dezinvoltă și cu zâmbetul pe buze, Alexia a apărut în fața publicului, la cinci luni de la accidentul care i-a frânt brațele.

Alexia Tudose: „A fost foarte frumos. Îmi doream de mult să urc pe scenă și să încep să cant, să dansez”. 

În decembrie, mâna stangă i-a fost amputată complet, de deasupra cotului, iar dreapta i-a fost zdrobită. Dintre cei 35 de oameni care erau în autocarul care s-a răsturnat în județul Iași, ea a fost rănită cel mai grav. 20 de ore a durat operația în timpul căreia o echipă medicală uriașă de la Spitalul de Copii din Iași i-a refăcut brațele.

Specialiștii spuneau atunci că, în timp, fata își vă putea folosi ambele mâini, în proporție de cel puțin 85 la sută, o premieră medicală la noi.

Deja Alexia reușește acum să facă singură gesturi banale pentru un om sănătos, dar care pentru ea reprezintă minuni: mănâncă, bea apă, deschide frigiderul.

Mâna amputată complet în accident s-a recuperat cel mai bine. La cea dreaptă, care i-a fost strivită, tocmai a suferit două operații succesive. Pentru fiecare braț, adolescenta lucrează cu specialiști diferiți.

Sorin Cușniriuc, fizioterapeut: „Recuperarea este foarte complexă. La brațul stâng a fost adus către o formă apropiată de normalitate. Brațul drept întâmpină dificultăți la nivelul articulației. E un lucru extraordinar, faptul că are atâta încredere, ne încurajează să ne facem munca”.

Reporter: Sunt momente în care e greu?

Alexia Tudose: „Sunt foarte multe, dar trec peste ele”.

Reporter: Cum?

Alexia Tudose: „Mă descarc și gata, sunt bine.”

Familia și prietenii o sustin.

Eric Tudose, fratele Alexiei: „Am făcut o trupă de dansatori pentru Alexia. Să danseze și ea la unele părți, să nu obosească”.

Florin Tudose, tatăl Alexiei: „Eu mă gândesc la ce visează ea, să pot să trec peste momentele grele”.

Pentru recuperare, părinții i-au cumpărat Alexiei un aparat medical scump, care nu există în spitalele din Moldova. În continuare, are însă nevoie de bani mulți, pentru a acoperi costurile medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *