Peste 1300 de botoșăneni și-au găsit loc de muncă prin AJOFM, în primele patru luni ale anului

AJOFM Botosani sediu (2)În perioada ianuarie-aprilie, 1.381 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 589 femei, informează printr-un comunicat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Botosani,

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 699 au peste 45 de ani 168 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 54 au între 30 și 35 de ani, iar 460 sunt tineri NEETs sub 30 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 593 provin din mediul urban, iar 788 persoane sunt din mediul rural.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, 351 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 519 persoane (37,59%), urmate de cele cu învățământ gimnazial 271 persoane(25,78%). Numărul celor cu învățământ profesional este de 341 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 86 persoane.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel în perioada ianuarie-aprilie 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de servicii personalizate  la înregistrarea  în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.891 persoane, transmite AJOFM Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com