Concursuri cu trasee aplicative și premii organizate de ISU, Poliție, Jandarmerie și Primăria Botoșani, pe 1 iunie

Primăria Botoșani împreună cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) vor organiza, de Ziua Copilului, concursuri cu premii pentru participanți.

Astfel, de 1 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean propune concursul „Educația rutieră – educație pentru viață”, la Colegiul Național Mihai Eminescu, începând cu ora 10:00. Dedicat copiilor cu vârste între 7 și 18 ani, competiția are ca scop formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor. Concursul va avea o probă teoretică, pe bază de test grilă și două probe practice privind parcurgerea traseelor de îndemânare cu bicicleta. Competitorii trebuie să vină cu propriile căști de protecție și biciclete.

La ora 12:00, se dă startul concursului organizat de Inspectoratul de Jandarmi Județean, în fața Cercului Militar Județean. Va fi un traseu aplicativ cu alergare printre jaloane și pe cauciucuri, sărituri peste obstacole, rostogoliri, aruncări la ținte, mers în echilibru cu greutăți.

La ora 13:00, în Parcul Mihai Eminescu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani va propune un traseu practic – aplicativ, atelier pirotehnic, tiroliană, prim-ajutor. Nu vor lipsi autospecialele de intervenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *