Povestea botoșănencei care a plecat la muncă în Italia și s-a întors acasă cu o boală grea. Viața i s-a schimbat în urma unui transplant. „Tăticul meu spunea de ce nu pot eu să îți dau rinichiul?”

Femeia de 50 de ani, din Botoșani, care a primit o nouă șansă la viață, după un transplant renal, a trăit ani grei din cauza cumplitei boli. Liniștea sa și a familiei sale a fost tulburată în 2018, pe când se afla la muncă în Italia. Daniela Urieșu, din Nichiteni, avea atunci doar 40 de ani.

Eram în Italia, lucram, acu 10 ani în urmă. A început să îmi fie rău, m-am dus la spital, mi-au explicat doctorii, dar nu înțelegeam ce boală e, mi-au explicat doctorii, dar nu înțelegeam, am venit acasă, la domnul profesor și mi-a explicat. Am început tratamentul, cinci ani, apoi am trecut pe dializă”, a mărturisit femeia.

Au urmat ani de chin. Trei ore pe săptămână mergea la dializă.

„Nu pot să vă eplic. Deci din om sănătos, eu am fost omul care nu a făcut nicio injecție în spital, când auzi așa de o boală începi să studiezi, să vezi ce e dializa, e greu”, a mărturisit botoșăneanca.

Nu doar ei i-a fost greu, ci și familiei. Au încercat să fie alături de ea, chiar au vrut să îi doneze un rinichi, dar nu s-a putut. Singura soră compatibilă nu putea să doneze din cauza unei probleme de sănătate.

„Copilul era în clasa a VIII-a, atunci la examene. Greu. Bărbatul acasă, mămica astăzi m-a sunat și plângea de bucurie, tăticul meu a murit cu gândul că voia să fac transplant. Spunea de ce nu pot eu să îți dau rinichiul?”, a spus, plină de emoție, femeia.

Medicii de la Spitalul “C.I.Parhon” din Iaşi au efectuat în cursul zilei de duminică două intervenţii de transplant renal de la un donator aflat în moarte cerebrală, după ce familia acestuia a fost de acord cu donarea. Unul dintre rinichi a ajuns la botoșăneanca de 50 de ani.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com