Locuințele sociale din ANL Cișmea vor fi date în folosință. Primăria Botoșani a stabilit criteriile de repartizare

Locuințele sociale din zona Aleea Constantin Iordăchescu – cartier ANL Cișmea Botoșani vor fi date în folosință. Consilierii municipali vor vota în ședința din luna mai criteriile de repartizare a locuințelor sociale.
Astfel, vor avea prioritate persoanele care au calitatea de chiriași în imobilele cu destinația de locuință, încadrate în clasele I și II de risc seismic și care prezintă pericol pentru ocupanți, chiriașii din imobilele ce constituie monumente istorice, care urmează a fi supuse unor proiecte de reabilitare, iar aici se încadrează chiriașii din Centrul Vechi, persoanele și familiile evacuate sau care urmează a fi eacuate din locuințele retrocedate foștilor proprietari, tinerii proveniți din instituții de ocrotire socială și care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I și II, persoanele cu handicap, pensionari, veteranii și văduvele de război, eroii Revoluției, precum și persoanele care au un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statistică.
Cele șase blocuri includ 72 de apartamente, respectiv 22 de garsoniere și 50 de apartamente cu două camere. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat în repetate rânduri că în noile locuințe sociale vor fi duși chiriașii din Centrul Vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *