Un profesor remarcabil s-a stins din viață. A fost mentor pentru sute de botoșăneni

Un profesor remarcabil, mentor pentru sute de botoșăneni, s-a stins din viață. Colectivul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” își exprimă profundul regret pentru trecerea la cele veșnice a profesorului de limba și literatura română, Făgel Proboteanu.

Absolvent al Facultății de Filologie din cadrul Universității București, a obținut gradul didactic I în învățământ, specialitatea Limba și literatura română, iar din 1 septembrie 1991 a devenit profesor titular al instituției de învățământ frecventată de mulți dintre botoșăneni.

„Preocuparea permanentă pentru o bună pregătire a elevilor, dragostea pentru literatură și măiestria de care a dat dovadă la orele de clasă sunt doar câteva dintre trăsăturile care l-au caracterizat pe dascălul nostru. Profesor de înaltă ținută morală, va rămâne veșnic în amintirea celor care l-au cunoscut prin bunătate, corectitudine și loialitate. Sincere condoleanțe! Suntem alături de familia greu încercată!”, este mesajul colectivului.

Corpul neînsuflețit se află depus în capela Bisericii Sf.Ilie , strada Negrești din Vatra-Dornei , pentru a i se aduce un ultim omagiu. Ceremonia funerară va avea loc la Biserica Sf.Ilie din Vatra-Dornei , luni 29.05.2023 , ora 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *