Merg sau nu elevii luni la şcoală? Sindicaliştii din Educaţie, răspuns de ultima oră la oferta Guvernului

Sindicaliştii din Educaţie nu s-au arătat mulţumiţi de oferta Guvernului referitoare la prime, anunţată, duminică, de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Mai mult, ei spun că greva va continua, astfel că profesorii care au protestat săptămâna trecută nu se vor întoarce la cursuri de mâine.

„Cred că domnii de la Guvern chiar nu înţelege despre ce este vorba. Le scapă în totalitate care este situaţia din învăţământ”, a replicat Marius Nistor, preşedintele federaţiei Spiru Haret, duminică, la Antena 3 CNN.

Cât despre greva profesorilor, ea va continua şi zilele viitoare. „Nu ne dorim acest lucru, dar dacă unii cred că vin cu astfel de declaraţii duminică şi luni încetează greva, nu e credibil. Răspunsul îl vor primi marţi din partea noastră. Din păcate, soluţiile guvernului nu pot fi luate în seamă. Asta putea să facă mai de mult. Ne facem că negociem, asta este realitatea”, a încheiat Marius Nistor.

Guvernul a anunţat, duminică, faptul că va acorda prime în Educaţie în valoare de peste 700 de milioane de lei, pentru deblocarea crizei din sistem, sperând că în acest fel dascălii se vor întoarce la catedră.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a vorbit despre prime de 2.500 de lei pentru cadrele didactice și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, deși acestea au fost respinse până acum protestatari.

De asemenea Dan Cărbunaru, a anunțat că vor fi demarate discuțiile dintre Ministerul Muncii și reprezentanții sindicatelor din Educație și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *