Botoșani va fi, pe 1 iunie, orașul copiilor: Spectacole, defilare cu personaje din poveste, ateliere și concursuri

foto arhiva

Confetti, baloane, concursuri, spectacole și producții cinematografice, ateliere și defilarea personajelor de poveste. Toate acestea dar și multe altele vor fi puse la dispoziția copiilor, din dorința Primăriei Municipiului Botoșani de a crea, pentru cei mici, de ziua lor, „o lume de poveste”.

Sărbătorirea copiilor va începe de pe data de 29 mai, când cei mici vor avea posibilitatea să-și întâlnească eroii din povești dacă vor călători cu unul din autobuzele Eltrans. „Autobuzul magic” va călători pe traseele 101 și 102, până pe 31 mai, în intervalele orare 08:00 – 10:00 și 12:00 – 14:00.

Programul zilei de 1 iunie va debuta cu un concurs organizat în Parcul Tineretului, de la ora 10:00, la care vor participa 50 de copii din familii defavorizate și care fac parte din proiectul „ZUM BT PLUS – Un plus de incluziune pentru comunitățile marginalizate din municipiul Botoșani”. Participanții vor prezenta desene pe fișe și pe asfalt, pentru care vor primi diplome și premii.

Tot la ora 10:00, la Colegiul Național Mihai Eminescu, elevii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani vor lua parte la concursul „Educație rutieră – educație pentru viață”, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean, în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) și Primăria Municipiului Botoșani. Participanții vor avea de parcurs un traseu cu bicicleta.

De la ora 11.30, din fața Primăriei Municipiului Botoșani, aproximativ 70 de actori și voluntari vor porni pe Pietonalul Unirii, îmbrăcați în costume de teatru, carnaval sau medievale. Pe drum spre Parcul Mihai Eminescu, personajele de poveste vor interacționa cu copiii și le vor oferi baloane și alte surprize.

Tot pe Pietonalul Unirii va avea loc primul târg al micilor antreprenori. Copiii cu „simțul afacerilor” vor avea standuri cu vânzare de produse alese de ei – jucării, dulciuri, sucuri, etc. și vor fi premiați pentru spiritul antreprenorial.
Cinema Unirea pune la dispoziția copiilor și însoțitorilor 5 proiecții, începând cu ora 11:00. Intrarea va fi gratuită!

De la ora 12:00, în parteneriat cu ATOP și municipalitate, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) va derula un concurs constând în traseu aplicativ, în fața Cercului Militar Județean.

Începând cu ora 12.00, Parcul Mihai Eminescu va deveni scena principală a „lumii copiilor”. G-Power va da startul la distracție cu un flashmob.
Foișorul central va deveni „Cetatea de scaun” a domnitorului Ștefan cel Mare, care va ridica în rang de cavaleri, prinți și prințese toți copiii care vor dori să ia parte la această poveste. Vor fi organizate și turniruri pentru cei mai îndrăzneți!

Colegii de la Urban Serv vor prezenta o parte din utilajele societății iar, de la ora 13:00, prin același parteneriat cu ATOP și Primăria Municipiului Botoșani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), alături de Pompierul SAM, va expune autospecialele de intervenție și va organiza un concurs cu traseu aplicativ, atelier pirotehnic, tiroliană și prim-ajutor! Cu sprijinul voluntarilor de la Asociația Interact A.T. Laurian și actorilor de la Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache, vor fi organizate diferite ateliere de face painting, modelaj din baloane, dans modern sau desene pe asfalt. Tot în Parcul Mihai Eminescu va fi inaugurată și tabla de șah gigant!”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Botoșani.

Seria evenimentelor dedicate copiilor se va încheia cu spectacolul „Păcală”, oferit de Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache, tot în parc, la ora 14.30!
De Ziua Internațională a Copilului se va deschide și Cupa 1 Iunie, cadru în care elevii vor expune în Parcul Primăriei panouri reprezentative ale unităților de învățământ de care aparțin. Concursul va avea loc pe 3 categorii: Grădiniță, Gimnazial (cl. I – VIII) și Liceal. Pe fiecare grupă, panourile care vor obține cele mai multe aprecieri vor fi declarate câștigătoare și premiate! Votul va fi închis pe data de 11 iunie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *