FOTO Parcul Filateliei din municipiul Botoșani se va numi Max Weber. Se are în vedere și amenajarea unui bust al muzicianului

Parcul Filateliei din municipiul Botoșani, recent modernizat, se va numi Max Weber. Ca și în Parcul Junior sau Parcul Laval, și la Scuar Filatelie s-au executat lucrări de refacere a spațiului verde prin montare sistem de irigitații cu aspersoare, rulou gazon și plantare plante arbustive.

Acest scuar nu doar că a primit o nouă înfățișare dar va putea avea și un nou nume. Avem un proiect de hotărâre depus la Consiliul Local, cu toate avizele necesare, care va fi introdus pe ordinea de zi într-o viitoare ședință a aleșilor locali. Dacă va obține voturile necesare, scuarul se va numi Max Weber! De ce tocmai Max Weber, poate vă întrebați?! E simplu! Este una din personalitățile municipiului Botoșani, un pasionat susținător și organizator al vieții muzicale botoșănene. Prin strădania și pasiunea pentru frumosul artistic și muzică, acest om de cultură a reușit să înființeze o orchestră simfonică în Botoșani”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Edilul a declarat că intenționează să amenajeze și un bust al dirijorului, violonistului, compozitorului și avocatului Max Weber, chiar peste drum de Filarmonică, instituția de cultură în care a activat timp de peste 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *