FOTO! Sute de copii din Darabani au sărbătorit, în avans, Ziua Internațională a Copilului, alături de pompieri

Sute de copii din Darabani au sărbătorit, în avans, Ziua Internațională a Copilului, alături de pompieri. Prezentarea autospecialelor și a echipamentelor folosite în misiuni, precum și angrenarea în jocuri interactive au fost doar câteva dintre suprizele menite să-i distreze, dar și să se familiarizeze cu domeniul situațiilor de urgență, pe cei mici, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Pompierii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Pirotehnicienii le-au prezentat cele mai frecvente elemente de muniție, rămase neexplodate din timpul celor două conflicte armate, care sunt descoperite pe raza județului Botoșani, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații. Totodată, le-au vorbit despre cum trebuie să se comporte în cazul în care descoperă muniție neexplodată.

Copiii au aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospecialele de stingere cu apă și spumă și descarcerare, dar și cum se folosește fiecare accesoriu.
Viteza, forța și rezistența le-au fost testate prin parcurgerea unui traseu tehnico-aplicative. Curajul, responsabilitatea şi mândria de a fi salvator s-a citit în ochii fiecărui copil care a participat la acestă misiune, alături de pompierul Sam.

Pe timpul acțiunii, organizată în parteneriat cu Primăria Orașului Darabani, pompierii au oferit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *