Deținătorii de arme și de câini periculoși dintr-un oraș din județul Botoșani, verificați de polițiști

Deținătorii de arme și de câini periculoși au fost verificați de polițiștii botoșăneni.La data de 25 mai 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, cu sprijinul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Biroului pentru Protecția Animalelor au organizat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind păstrarea armelor și munițiilor la domiciliu, precum și a regimului de deținere a câinilor ogari și a celor periculoși.

Activitățile s-au desfășurat pe raza orașului Bucecea, fiind verificați 4 deținători legali de armă și 10 exemplare canine, din categoria celor periculoase sau agresive, precum și din rasa Ogar.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei, pentru nerespectarea normelor legale privind gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv sterilizarea și microciparea și pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul câinilor periculoși sau agresivi.

Nu au fost constatate nereguli privind  modul de păstrare al armelor și munițiilor, de către deținătorii legali verificați, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *