Banii pe care îi pierde un român la pensie, dacă nu a avut tot salariul pe care cartea de muncă

Foto: tylaz

Românii care aleg să lucreze în acte pe venit mai mic sau un salariu minim pe economie, de 3.000 de lei, mulţumindu-se cu gândul că primesc în plus „la negru”, au de suferit când ies la pensie, arată cifrele.

Nu sunt puţini românii care rămân la un angajator şi primesc salariul minim pe economie, rotunjindu-şi veniturile cu banii pe care îi iau de la acelaşi loc de muncă, însă nefiind trecuţi în acte.

Calculele făcute arată că sunt diferenţe mari între pensia pe care un român o primeşte după ce a avut salariul minim pe cartea de muncă şi un altul care a câştigat în acte 8.000 de lei, spre exemplu.

Dacă luăm exemplul unui salariu minim pe economie de 3.000 lei, din care brutul este de aproape 1.900 de lei, un român rămâne cu o pensie din care nu îşi permite deloc multe lucruri.

Potrivit calculelor făcute de economişti, dintr-un salariu minim, putem spune că se duc la sistemul public de pensii 595 de lei lună pe lună, iar după 35 de ani de muncă, dacă salariul rămâne același, un român ar primi o pensie de aproximativ 1.260 lei.

Sursa:antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *