FOTO Noi detalii despre bărbatul care a murit în condiții suspecte la Spitalul de Psihiatrie din Botoșani. Ce s-ar fi întâmplat înainte de tragedie

Foto captura ProTV

Moartea unui pacient în Botoșani a ajuns în atenția poliției. Un bărbat de 47 de ani s-a stins în timp ce era internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean.

În dosarul penal deschis, anchetatorii iau în calcul și posibilitatea ca decesul să fi survenit în urma unei greșeli medicale. Bărbatul care a murit era internat de saptămâna trecută în secția exterioară de Psihiatrie. Era în sevraj după consumul masiv de alcool, numit și sevraj etanolic, care se manifestă, de regulă, prin halucinații, tremurături și hipertensiune.

Într-o noapte, a fost agitat și i s-a administrat tratament sedativ. Apoi a fost și legat de pat 45 de minute. După câteva ore, cadrele medicale au văzut că el respira cu dificultate și au cerut un consult neurologic la spitalul județean.

Starea bărbatului s-a deteriorat însă rapid și a fost chemată ambulanța. Când echipajul a ajuns, omul era în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat.

ReporterStarea pacientului s-a alterat după administratrea tratamentului?

Director spitalNu știu dacă de la administrarea tratamentului, cât partea de agitație psihomotorie, așa cum spune medicul, pacientul nu s-a liniștit după tratament”.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac acum cercetări. Potrivit lor, sunt luate în calcul o moarte naturală a pacientului, din cauza unor afecțiuni, dar și un posibil malpraxis.

Bărbatul a început să bea pentru că fiul lui era foarte bolnav

Se fac verificări pentru a se stabili dacă paientul nu a fost cumva sedat prea puternic de către medici, iar asta să îi fi adus sfârșitul.

Cati Irimia, soția pacientuluiEra un om foarte bun, știa tot satul, nu a fost violent, bătăuș, nu stătea în cârciumă. Mi-a zis de la poliție că a decedat, că e moarte suspectă. 

ReporterV-au spus cum s-a întâmplat?

Cati IrimiaNu. A doua zi m-a sunat o doamnă din spital și mi-a spus că l-a resuscitat, i-a administrat tratament”.

Georgeta Irimia, mama pacientului: ”E o moarte suspectă, asta cred cred, că cineva i-a provocat moartea”.

Cei din familia barbatului spun că ar vrea să meargă în instanță în urma morții lui, dar că nu au bani pentru asta. În plus, fiul omului este grav bolnav. Asta l-ar fi făcut pe tatăl lui să intre în depresie și să consume alcool în exces, în ultima perioadă, spun rudele, informeaza  Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *