Acțiune a jandarmilor la un liceu din județul Botoșani. Elevii, învățați cum să prevină faptele antisociale în mediul școlar

Jandarmii botoșăneni au discutat cu elevii Liceului Teoretic ,,Dimitrie Cantemir” Darabani, în scopul prevenirii faptelor antisociale în mediul școlar.

Dialogul cu cei peste 120 de elevi și cadre didactice s-a axat pe explicarea unor noțiuni juridice elementare privind infracțiunile și contravențiile, consecințele legale, modalitățile de evitare a victimizării și a bullying-ului în mediul școlar.

”Elevii au fost încurajați să apeleze la personalul didactic al școlii atunci când au probleme de această natură și să adopte un minim de măsuri de autoprotecție pentru a evita să fie implicați, fără voia lor, în fapte antisociale”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Prevenirea faptelor antisociale în mediul școlar și în apropierea unităților de învățământ reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, activitățile de acest gen desfășurându-se pe tot parcursul anului școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *