Un pacient de 47 de ani a murit în timp ce era internat la Psihiatrie, în Botoșani. Ce iau în calcul polițiștii

Moartea unui pacient, în Botoșani, a ajuns în atenția Poliției. Un bărbat de 47 de ani s-a stins în timp ce era internat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean.

În dosarul penal deschis, anchetatorii iau în calcul și posibilitatea ca decesul să fi survenit în urma unei greșeli medicale.

Botoșăneanul care a murit era internat de saptămâna trecută în secția exterioară de Psihiatrie, în urma unui sevraj, după consumul masiv de alcool, numit și sevraj etanolic, care se manifestă, de regulă, prin halucinații, tremurături și hipertensiune.

Într-o dimineață, cadrele medicale au văzut că el respira cu dificultate și au cerut un consult neurologic la Spitalul Județean. Starea bărbatului s-a deteriorat, însă rapid și a fost chemată Ambulanța. Când echipajul a ajuns, omul era în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și fac acum cercetări. Potrivit lor, sunt luate în calcul o moarte naturală a pacientului din cauza unor afecțiuni, dar și un posibil malpraxis.

Se fac verificări pentru a se stabili dacă pacientul nu a fost cumva sedat prea puternic de către medici, iar asta să îi fi adus sfârșitul. Și unitatea medicală face o anchetă, potrivit Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *