FOTO! Marcaje rutiere speciale în municipiul Botoșani pentru prevenirea accidentelor rutiere

În aceste zile, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani desfășoară o campanie de prevenire a victimizării prin accidente rutiere a celor care nu respectă regulile de circulație în momentul traversării. În colaborare cu Primăria Municipiului Botoșani va fi implementată  o modalitate care să-i facă pe cetățeni mai atenți atunci când traversează strada.

Astfel, în zona trecerilor de pietoni vor fi desenate marcaje prin care pietonii sunt avertizați să renunțe la alte activități care ar putea să le distragă atenția, cum ar fi vorbitul la telefon sau folosirea căștilor. Aceste activități le poate pune viața în pericol celor care se angajează în traversarea părții carosabile, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

 Prioritare sunt trecerile de pietoni din proximitatea școlilor și cele care sunt amplasate pe cele mai aglomerate artere de circulație.

 Traversarea în siguranță este esențială  pentru protejarea vieții și integrității fizice a pietonilor. Alegerea unui loc sigur pentru traversare, respectarea regulilor de circulație și acordarea de atenție celorlați participanți la trafic, poate face diferența dintre un incident nedorit și o traversare sigură.

Este important ca pietonii să aleagă locuri sigure pentru traversare, cum ar fi trecerile de pietoni sau locurile unde există semne de traversare autorizate. Aceste locuri sunt special concepute pentru a proteja pietonii și pentru a avertiza șoferii asupra faptului că trebuie să fie atenți la posibilitatea apariției pietonilor în acea zonă. De asemenea, în momentul traversării, pietonul trebuie să se asigure temeinic, uitându-se în ambele direcții ale străzii, pentru a observa dacă vehiculele intenționează să oprească. Traversarea se realizează cât mai repede posibil, fără a a se opri pe partea carosabilă.

Utilizarea telefonului (tastare/vorbit) sau ascultatul muzicii  în căști, pot reduce capacitatea noastră de a ne concentra și de a percepe semnalele sonore sau vizuale, făcându-ne mai vulnerabili la accidente. Prin urmare, recomandăm pietonilor să evite aceste activități în timpul traversării străzii!

 În primele patru luni ale anului 2023, în municipiul Botoșani au fost înregistrate 20 de accidente de circulație, în urma cărora au rezultat 20 de victime, dintre care 16 rănite ușor și  4 rănite grav. Printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt și abaterile comise de pietoni, precizează IPJ Botoșani.

 

 

One thought on “FOTO! Marcaje rutiere speciale în municipiul Botoșani pentru prevenirea accidentelor rutiere

  1. in loc sa asfalteze denivelarile din carosabil si intre blocuri pe alei sunt gropi, canale ridicate , tot felu de lucrari de la RAJAP facute si lasate ,de la GAZ oare din liota de frecatori de menta din PRIMARIE nu sesizeaza dezastrul din oras?
    se cheltuiec banii pe fele de fel de inventii doar doar se mai sifoneaza banii ?
    Ce asteptati domnilor cu calea de rulare a tranvaiului peste cati ani se vor scoate ? de ce va bateti joc de botosanenii care cu credinta au votat aceste hoadre care acum isi bat joc de noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *