APIA Botoșani, atenționare pentru toți fermierii. Ce trebuie să facă urgent

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani atenționează fermierii să răspundă apelurilor telefonice ale funcționarilor APIA și să respecte programările stabilite în vederea depunerii cererilor de plată. Precizăm faptul că din suprafața estimată de 289.835,90 ha, pentru campania 2023, s-au depus până în prezent cereri pentru o suprafață de 201.170,33 ha.

Potrivit directorului APIA, Liviu Stelian Zaharia, dacă nu au fost contactați până în prezent, trebuie să ia legătura cu centrul local APIA la care sunt arondați pentru obținerea de informații în legătură cu depunerea cererii de plată.

„Totodată, adresăm rugamintea primăriilor de a elibera în timp util adeverințele privind utilizarea terenului, necesare pentru depunerea cererilor, ținând cont de termenul limită 31.05.2023. Fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierilor în Registrul agricol și să permită acesteia să transmită către APIA adeverințele privind utilizarea suprafețelor de teren. Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz”, susțin reprezentanții APIA.

Ciobănița de 15 ani din Botoșani, care are grijă de oi alături de părinții săi: Dacă plătești oamenii și nu îți bați joc de ei, mai stau și la treabă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *