Doar 16.000 de elevi botoșăneni, din 60.000, au făcut ore luni. Inspectorul general al IȘJ Botoșani: Elevilor nu le este restricționat accesul la școală

Prezență scăzută la ore a elevilor din județul Botoșani, luni. Doar 16.000 de elevi, din 60.000 câți sunt în sistemul de învățământ botoșănean, au făcut ore în prima zi de grevă generală în învățământ.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Bogdan Suruciuc, numărul dascălilor greviști oscilează. Astfel, dacă vineri, 19 mai, au anunțat că aderă la forma de protest aproape 3600 de cadre didactice, luni, 22 mai, au intrat în grevă puțin peste 3500 cadre didactice.

Elevii vin la școală. În nicio școală nu li s-a transmis să nu vină. Cadrele didactice fac greva la unitatea de învățământ, conform programului iar supravegherea elevilor este făcută de cadre didactice care nu sunt în grevă. Elevilor nu le este restricționat accesul la școală, pentru că școlile nu sunt închise”, a precizat Bogdan Suruciuc.

Greva generală în învățământ a fost declanșată în toată țara și va continua și marți. Sindicatele spun că durata acțiunii de protest va depinde de răspunsul pe care îl va da Guvernul şi până când cei care au aderat la declanşarea ei vor renunţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *