Tânăra din Botoșani, artistă renumită în Italia. „Cariera mea artistică, dacă pot folosi această expresie, a început când eram foarte mică și desenam mereu”

Daniela Strună este o artistă renumită în Italia, acolo unde s-a stabilit și este țara pe care o consideră a doua sa casă. S-a născut pe 10 martie 1986 și are studii în domeniul artelor plastice la Iași, dar și la Roma. Mereu a fost atrasă de arta sacră. A realizat prima sa expoziție în liceu, pe subiecte inspirate din arta bizantină, iar în 2005 a câștigat medalia de argint la competiția internațională „Olympliades de la Francophonie, des Artes et de la Culture”, din Franța.

La finalul universității, în 2009, a realizat expoziția „Îngeri ca noi”. Urmează cursul de pictură de nivel al II-lea la Academia de Arte Frumoase din Roma, în 2011. Își încheie studiile la Academie în 2017, iar teza despre istoria artei popoarelor dacice tracice va primi nota 110/110. si lauda. În 2013 și-a început colaborarea ca asistent pentru atelierul de pictură al artistului Alberto di Fabio, experiență care va dura mai bine de zece ani.

Pe parcursul studiilor participă și organizează diverse expoziții și evenimente artistice: „Un artist pentru un trandafir” în mai 2014, expoziție dedicată Sfintei Ritei din Cascia; „Casa mea este marea”, eveniment artistic dedicat poetei argentiniene, Alfonsina Storni, curatoriat de actrița Marica Roberta, „Premio Roma 2016”, „Lumina Orientului” în 2017, „Ziua universală a bluzei românești”. ”, „Change Art”, „Vultus Artis”, „My name is Licorna”, „A come Anno”, „Românian Art Fashion”, „Expoziție de artă de Ziua Internațională a Femeii”, „Expoziție Adihex”, „No filter Dubai” etc. Colaboreaza cu diverse galerii de arta din Italia, Spania, Romania, Emiratul Dubai: Museo Crocetti, Galeria Internationala Contessa d’Arte Area, Galeria Domus Romana, Monogram, The Lion, ArtSmiley, asociatie culturala “The Blue World”, Uap Iasi.

„Italia este pentru mine țara mea preferată, cea mai bună din punct de vedere artistic și o consider a doua mea patrie.”, spunea într-un interviu pentru corriereartistocratico.it.

Artistul său preferat este Michelangelo. De 14 ani locuiește în Italia și își dorește foarte mult să obțină și cetățenia.

„Cariera mea artistică, dacă pot folosi această expresie, a început când eram foarte mică și desenam mereu”, a povestit Daniela.

„Sunt mulți oameni de care sunt aproape și aș vrea să-mi amintesc de ce m-au învățat lucruri pozitive care m-au făcut să cresc în viața mea profesională și artistică. Și prima persoană de care aș vrea să-mi amintesc este un membru al familiei care a fost ca un profesor pentru mine, fratele mamei mele. Chiar dacă la început nu credea atât de mult în talentul meu, dar apoi a înțeles că este viața mea și așa m-a susținut moral. Apoi aș vrea să le mulțumesc și profesorilor care îmi sunt foarte dragi”, a mai spus Daniela pentru sursa citată.

FOTO Tragedie! Un bărbat din Botoșani a murit în Germania. Apel disperat pentru repatrierea acestuia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *