O asociere de firme din Botoșani a depus ofertă la licitația pentru modernizarea unui drum de piatră din județ

O asociere de firme din Botoșani a depus o ofertă în cadrul licitației pentru modernizarea, prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, sectorului de drum județean de piatră DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești, lung de 10,61 kilometri, informează printr-un comunicat Consiliul Județean Botoșani.

Valoarea actualizată a acestui proiect, inclusiv cheltuielile neeligibile și TVA, rezultată în urma proiectării, se ridică la 44,6 milioane de lei , adică la 9 milioane de euro. 38,6 milioane lei sunt asigurate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar 6 milioane de lei reprezintă cofinanțarea pe care o va asigura Consiliul Județean Botoșani.

Consiliul Județean și-a propus să asigure o infrastructură rutieră modernă pentru dezvoltarea unitară a întregului județ. Prin modernizarea acestui sector de drum rezolvăm problemele de infrastructură rutieră din sud-estul județului”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, adăugând că în acest an vor fi deschise mai multe șantiere noi pe drumurile județene.

Vicepreședintele Dorin Birta susține că și în 2023 vom avea lucrări extinse pe drumurile care sunt în administrarea DJDP, fie că vorbim de lucrări de modernizare sau intervenții în cadrul programului de întreținere pe timp de vară.

Vom reface îmbrăcămintea asfaltică pe zeci de kilometri de drum și vom moderniza cea mai mare parte a sectoarelor de piatră”, a declarat Dorin Birta.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în care consiliile județene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro, Consiliul Județean Botoșani modernizează cinci sectoare de drum județean de piatră, care totalizează 40 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *