Firmă de construcții din Botoșani intrată în faliment. Instanța a numit un lichidator din București

foto: playtech.ro

O firmă de construcții din județul Botoșani a intrat în faliment, în baza unei decizii luate, în această săptămână, de Tribunalul Botoșani. Este vorba de societatea comercială Profy Construct SRL cu sediul în orașul Bucecea în cazul căreia instanța a numit un lichidator din București, respectiv Numera Restructuring IPURL.

„Admite cererea formulată de creditorul Tonescu Finance S.a.R.L., în contradictoriu cu debitorul Profy Construct SRL. În temeiul art. 72 alin. 6 teza a II-a rap. la art. 38 alin. 2 lit. a) din Legea 85/2014, Dispune deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă, cu intrarea în faliment a debitorului Profy Construct SRL. În temeiul art. 73 rap. la art. 45 lit. d) teza I din Legea 85/2014, Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe Numera Restructuring IPURL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu un onorariu provizoriu de 2.000 lei. Pune în vedere debitorului ca în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, să depună la dosarul cauzei actele şi informaţiile prevăzute la art. 67 alin. (1) din lege. Ridică dreptul de administrare al debitorului. În temeiul art. 86 alin.1 din Legea 85/2014, dispune notificarea băncilor la care are deschise conturi debitoarea, în sensul de a nu dispune de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar, sub sancţiunea amenzii judiciare prevăzută la art. 86 alin. 2 teza finală şi atragerii răspunderii pentru prejudiciul creat. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Botoșani emisă pe 16 mai.

Lichidatorul din București a lansat, joi, un anunț prin care solicită tuturor creditorilor firmei Profy Construct SRL să procedeze la înscrierea la masa credală prin depunerea cererii de admitere a creanţei până pe 3 iulie.

Cutremurător! O femeie din Botoșani și-a găsit soțul mort în casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *