Angajatori din Botoșani reclamați la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru neplata salariilor

itm BotosaniBotoşănenii continuă să îşi reclame şefii la Inspectoratul Teritorial de Muncă de încălcarea legislaţiei. Zeci de salariaţi au reclamat, în luna aprilie, că nu le sunt acordate drepturile salariale, că nu le-a fost acordat concediul de odihnă ori că au fost ținuți peste program.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă, un botoșănean a reclamat că a fost agresat verbal în instituția în care lucrează.

În ceea ce privește interacțiunea directă cu cetățenii și problemele pe care aceștia le-au reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, în luna aprilie 2023, au fost înregistrate 27 de petiții, din care 2 au fost redirecționate către alte instituții”, precizează instituția amintită.

Motivele cele mai des intâlnite ale acestora au fost: neplata salarii (14 petiții), muncă nedeclarată (patru petiții), neefectuare concediu odihnă (șapte petiții), timp de lucru (trei petiții), una pentru neplată ore suplimentare, normă de muncă (trei petiții), neeliberarea documentelor pentru încetarea activitații (șapte petiții), o altă petiție pentru condiții de munca și una agresiune verbală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *