FOTO & VIDEO! Măruță, provocare pentru Rareș Prisacariu. L-a pus să pronunțe cele mai lungi cuvinte din limba română. Cum s-a descurcat

Rareș Prisacariu, câștigătorul concursului „Românii au Talent”, a fost invitat la emisiunea „La Măruță”, unde a pronunțat cele mai lungi cuvinte din limba română.

Copilașul de 7 ani a câștigat concursul „Românii au Talent” după ce a cucerit telespectatorii prin recitarea unor opera literare. Rareș a fost invitat la emisiunea La Măruță unde a arătat încă o dată capacitatea sa de memorare. Acesta a pronunțat cu ușurință cel mai greu cuvânt din limba română, cuvânt care l-a pus în dificultate pe Cătălin Măruță, gazda emisiunii, informeaza DC News

Cătălin Măruță a pregătit o listă a celor mai lungi cuvinte din limba română și a recunoscut că el nu le poate pronunța: „Stai un pic că îmi aduc cuvintele mele. Mi-am notat cuvintele aici, pentru că știam că tu știi cele mai lungi cuvinte”, a spus Măruță.

Rareș a dezvăluit că visează să ajungă actor și că actorii pe care îi admira sunt Horațiu Mălăele și Florin Piersic.

„Acum aș vrea să trecem de la discuție cu întrebări la cuvinte”, a spus Rareș.

„Deci tu ți-ai propus, oricum, ca să mă faci praf azi la emisiune”, a spus Cătălin Măruță.

„Eu știu și ce înseamnă cuvintele.”, a spus Rareș.

„Deci, ăsta este cel mai lung cuvânt din limba română, are 44 de litere, păi și ești pregătit? Tu știi să citești cuvântul ăsta?”, a întrebat Măruță.

„Eu știu să și pronunț. Hai să vă spun: Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza”, a spus Rareș.

Gazda emisiunii a încercat să pronunțe „pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza”, s-a încurcat și a trebuit să îl citească rar pentru a-l putea rosti corect.

„Peste două săptămâni, stai tu liniștit că, vin și îl și spun. Păi și ce înseamnă?”, a întrebat Măruță.

„Semnifică o boală de plămâni, care afectează în special minerii și care vine de la vulcani”, a  răspuns Rareș.

Cătălin Măruță a spus că va veni în lenjerie intimă la emisiune dacă există vreun doctor care a scris acest diagnostic.

„Ai dreptate, dar vrei să îți spun ceva? Eu aș putea băga mâna în foc, aș face pariu acum că nici un doctor, în viața lui, deci dacă există vreun doctor în România care a scris un diagnostic de, mai zi o dată de «pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză», deci, dacă există vreun doctor care a scris un diagnostic, că dumneavoastră suferiți de chestia asta, jur, vin mâine dezbrăcat la emisiune, doar în chiloți.

Eu nu cred că există vreun doctor în România care a scris diagnosticul ăsta. Păi să-l pronunț îmi ia juma de oră, dar să îl și scriu”, a spus Măruță.

Redăm mai jos lista cuvintelor pronunțate de Rareș:

Difosfopiridinnucleotidpirofosfataza

Encefalomielopoliradiculonevrita

Gastropiloroduodenojejunostomie

Diclordifeniltriclormetilmetan

Sursa: DC News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *