Doi șoferi, amendați de polițiștii botoșăneni pentru transport ilegal de lemne

Doi șoferi au fost amendați și au rămas și fără încărcătura de lemne după ce au fost trași pe dreapta de polițiști. Sâmbătă, polițiștii au oprit pentru control, pe raza comunei Copălău, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 26 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta, nu deținea documente de transport pentru cantitatea de material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar cantitatea de 2,3 mc de material lemnos a fost confiscată.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul european D.E. 58 , în orașul Flămânzi, o autoutilitară care transporta material lemnos, condusă de un bărbat, de 42 de ani, din județul Suceava.

În urma controlului efectuat, s-a stabilit faptul că datele înscrise pe avizul de însoțire nu corespundeau cu realitatea faptică, întrucât bărbatul transporta 3 metri cubi de cherestea, iar pe avizul de însoțire era înscrisă cantitatea de 1,9 metri cubi. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar diferența de material lemnos care nu era trecută pe avizul de însoțire, a fost supusă confiscării, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *