Mai multe persoane, prinse la cerșit de polițiștii botoșăneni. Controale organizate împreună cu Direcția pentru Protecția Copilului

Mai multe persoane, care au fost prinse că apelau la mila publicului pe străzi din municipiul Botoșani, au fost amendate de polițiști.

Duminică, 14 mai, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Compartimentul Proximitate, împreună cu reprezentanți ai Direcției.Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională privind apelarea la mila cetățenilor, dar și pentru prevenirea faptelor de natură penală comise de persoanele de sex feminin ce atrag persoane în vederea întreținerii de raporturi sexuale, în scopul obținerii de foloase materiale, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 59 de persoane, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.500 de lei.  Potrivit IPJ Botoșani, 16 dintre amenzi au fost aplicate pentru cerșetorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *