Ce spune un preot despre Rareș Prisacariu, băiatul care a câștigat „Românii au talent”. „O inteligență mult peste medie”

Preotul Alexandru Lungu a vorbit într-o postare pe contul său de Facebook despre Rareș Prisacariu, câștigătorul sezonului 13 „Românii au talent”, și despre prestația sa.

Preotul a spus că Rareș, băiatul în vârstă de șapte ani care a recitat o poezie, „are un oarecare simțământ de a le transforma în creații personale”.

„Sincer nu am urmărit Românii au Talent. De fapt nu mai urmăresc de mult ceea ce se difuzează pe televizor. Dar internetul a luat foc după ce s-a încheiat emisiunea respectivă și marele câștigător a fost ales un puști din Botoșani care recită poezii. Nu doar că nu le recită într-un stil mecanic, dar mai mult decât atât are un oarecare simțământ de a le transforma în creații personale.

Vorbește despre Dumnezeu, despre iubire și familie, arată in general faptul că preocupările sale sunt unele deloc neglijabile. Citește cărți, ar fi deja vreo 200 la activ, vorbește mult peste media vârstei, are coerență în limbaj, gândește ceea ce scoate pe gură și pentru toate acestea o parte din public vede în asta o îndoctrinare agresivă a părinților”, a scris preotul Alexandru Lungu.

În continuare, acesta a spus că Rareș are „o inteligență mult peste medie” și că viitorul său „nu poate fi decât unul extrem de prolific”.

Vorbește despre iubirea de țară, atinge subiecte sensibile care vizează trădarea de la nivel înalt, unii ar putea să-l acuze că este omul Rusiei, la ce mari gânditori își fac veacul pe internet. Dincolo de faptul că acest băiețel are fără îndoială o inteligență mult peste medie, viitorul nu poate fi decât unul extrem de prolific dacă părinții vor avea grija să șlefuiască bine talentul, dar totodată să-l ajute să nu-și rateze copilăria.

Uneori pare un copil care a încetat să își trăiască copilăria, la nevinovăția firească vârstei, lucru puțin trist. Una peste alta emisiunea se cheamă Românii au Talent și este minunat faptul că avem un câștigător autohton. Putem concluziona faptul că nu este cel mai mare Talent din țară, dar dacă îmi aduc bine aminte în primul sezon câștigătorul era un tânăr de vreo 18 ani care făcea Rap și cânta despre iubirea de țară și dorința de a nu mai rămâne copiii fără părinții ce iau calea străinătății.

Eu cred cu tărie faptul că chipul României se regăsește în acest puști, nicidecum în maimuțăreala care s-a petrecut la actuala ediție de Eurovision. Felicitări părinților, educatorilor și nu în ultimul rând acestui puști fantastic care ne arată că se poate face școală de calitate și în țărișoara noastră”, a scris, pe Facebook, preotul Alexandru Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *