Vestea cea mare pentru cei cu pensii sub 3.000 de lei! Anunțul așteptat de milioane de români 

Pensiile mai mici de 3.000 de lei ar putea să scape de impozit. Această propunere se află inclusă în noul program de guvernare. În plus, guvernanții se gândesc să stimuleze rămânerea în câmpul muncii a celor care au împlinit vârsta de pensionare.

O propunere care se află în noul program de guvernare al coaliției se referă la pensiile mai mici de 3.000 de lei. Acestea ar putea scăpa de impozit. De asemenea există și propuneri de stimulente pentru cei care aleg salariul în detrimentul pensiei.

Partidul Național Liberal este cel care propune în programul de guvernare ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să fie scutite de impozit pe venit.

În prezent, sunt scutite de impozit doar pensiile mai mici de 2.000 de lei. Iar liberalii vor ca angajații să rămână cât mai mult la muncă. Cei care vor alege să muncească, nu să iasă la pensie, vor beneficia de „stimulente financiare”. Programul de guvernare al PNL prevede creșterea contribuțiilor individuale la Pilonul 2 de pensii, asta în condițiile în care se reduc contribuțiile de asigurări sociale. Un alt capitol important din programul de guvernare cu care merg la negocieri liberalii îi vizează pe salariați. PNL vrea să majoreze salariul minim care în prezent este 3000 de lei. Liberalii vor ca angajații care ocupă locuri de muncă înființate in urma atragerii fondurilor europene să fie scutiți de taxe timp de un an.

Românii care au 2 locuri de muncă nu mai plătesc contribuția de asigurări sociale de sănătate pentru al doilea loc de muncă, potrivit programului de guvernare.
Mai mult decât atât, liberalii nu renunță și cer ca taxarea pentru contractele part-time să fie făcută pentru numărul de ore lucrate și nu la nivelul salariului minim, așa cum se întâmplă in prezent.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *