Amendă de 1.160 de lei pentru șoferii care nu respectă acest lucru banal. Cei mai mulți nu știu asta

În general, curățenia autoturismului nu este considerată de șoferi ca fiind extrem de importantă, mai ales dacă mașina nu este atât de murdară încât să nu i se mai vadă numărul de înmatriculare. Este important, însă, să știți că și geamurile trebuie să fie curate pentru că, în cazul în care vizibilitatea este afectată, sunteți pasibili de amendă. Potrivit Codului Rutier, geamurile murdare ale mașinii le pot aduce șoferilor amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Amenda va rămâne la latitudinea polițistului rutier, deoarece în lege nu este specificat cât de curat trebuie să fie geamul mașinii, potrivit KanalD.

„Nu există un instrument de măsurare al mizeriei de pe geamuri. Se va uita polițistul prin habitaclul mașinii ca să vadă vizibilitatea prin geamurile laterale, lunetă sau parbriz”, spune Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Amendă de 435 de lei pentru șoferii care fac asta. Greșeala banală pe care o fac mulți

Unele greșeli în trafic pot să pară banale, dar le pot aduce șoferilor care le comit amenzi considerabile. Mai ales când vine vorba despre nerespectarea unor reguli elementare. Spre exemplu, ignorarea culorii roșii a semaforului poate să le aducă șoferilor amenzi uriașe sau chiar pedepse și mai grave.

Șoferii care aleg să treacă pe roșu riscă o amendă de 870 lei sau 1160 lei. Sancțiunea se aplică și pentru depășirea vitezei legale, cu 31-40 km/h, pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului.

Recent, Codul Rutier a fost schimbat, după ce Guvernul a adoptat hotărârea nr. 130/2023 prin care a fost modificat şi completat Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România.

Așadar, șoferii trebuie să aibă mai multă grijă atunci când se urcă la volan, pentru că lucruri în aparență banale pot aduce amenzi uriașe. De exemplu, în cazul în care pleci la drum fără permis, riști o amendă usturătoare, la un simplu control de rutină.

FOTO Investiții de râsul lumii! IPJ Botoșani cumpără WC-uri noi pentru polițiști. Se caută cabine din lemn de brad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *