FOTO & VIDEO Muzeul Jertfei „Alecu Ivan Ghilia”, inaugurat în județul Botoșani

Muzeul Jertfei, Reconcilierii și Reîntregirii Naționale „Alecu Ivan Ghilia” a fost inaugurat, vineri, în județul Botoșani. Acesta va conține tablourile pictate de maestrul Alecu Ivan. Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni a găzduit două evenimente importante: inaugurarea acestui muzeu și premierea laureaților de la Concursul de Creatie Literara si Pictura ” Alecu Ivan Ghilia”, editia a XII-a. De la evenimente nu a lipsit Alecu Ivan Ghilia, în vârstă de 93 de ani.

Alecu Ivan Ghilia, pe numele său adevărat Alexandru Ivan, (n. 1 martie 1930, satul Ghilia, comuna Șendriceni, județul Dorohoi) este un pictor, scriitor și publicist român. A scris romane, povestiri și poezii.

A urmat cursurile Academiei de Belle-Arte din Iași (1948-1950) și apoi pe cele ale Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București (1950-1953). A lucrat ca redactor la Contemporanul, Gazeta literară, Luminița (redactor-șef), redactor-șef la redacția de scenarii a Studioului Cinematografic București (1967-1969).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *