Avarie de proporţii la o conductă de alimentare cu apă din zona Cucorăni

O avarie la magistrala de apă Leorda-Cătămărăşti, din zona Cucorăni,  afectează furnizarea apei în mai multe cartiere din municipiul Botoşani. Duminică dimineată, în jurul orei 2.00, conducta s-a spart şi a fost nevoie de intervenţia lucrătorilor de la Nova Apaserv pentru a o repara. Directorul Nova Apaserv, Maricel Georgescu, spune că încă se lucrează pentru rezolvarea problemei şi este foarte posibil ca până la ora 22.00 conducta să fie reparată.

” Din cauza unor defecţiuni la tuburi care au fost montate prin 1980 în pământ, armătura n-a avut acoperirea de beton necesară, a cedat din cauza ruginirii din cursul celor 30 de ani si a cedat din cauza presiunii care este în această zona, cam în jur de 4 atmosfere. Am golit, am făcut şanţuri ca să se scurgă apa. La ora 5 utilajele au fost aici, dupa ce s-a mai zvântat  un pic „, a declarat Georgescu.

În prezent, Botoşaniul este alimentat prin conducta care vine cu apă tratată de la Bucecea. Din cauza faptului că funcţionează o singură conductă, este foarte posibil ca în cursul zilei de astăzi să fie presiune scăzută la robinete, iar apartamentele de la etajele superioare ar putea rămâne chiar fără apă până la remedierea avariei. Reprezentanţii Nova Apaserv spun că este pentru a şaptea oară când conductele cedează din cauza vechimii şi se aşteaptă la astfel de probleme şi în perioada următoare.

” E posibil. Ţeava care s-a montat din beton precomprimat s-a montat prin 80 şi e posibil să mai apară. Este vorba de faptul că s-a pus în operă teavă de calitate necorespunzătoare„,  a declarat directorul Nova Apaserv.

One thought on “Avarie de proporţii la o conductă de alimentare cu apă din zona Cucorăni

  1. Georgescu asta nu are ce cauta ca director, nici nu stie cum il cheama cu buletinul in mina, ca sa se acopere spune ca toate coloanele au defectiuni de fabricatie, ca o sa se mai intimple avarii, dar el nu gindeste ca sunt greseli in exploatare care duc la asemenea avarii, incompetenta grasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *