3 motive să alegi un topper pentru salteaua ta

Există puține lucruri pe lume mai importante decât somnul nostru din fiecare noapte. Un somn bun este baza stării noastre de sănătate, pentru că, în somn corpul, se reface, creierul elimină toxinele acumulate și organismul secretă hormonii de care ai nevoie ca să te dezvolți și să te refaci. Medicii spun că somnul este practic la fel de important precum oxigenul și hrana. Și tocmai de aceea, calitatea somnului nostru este absolut esențială pentru o viață de calitate și zile în care funcționăm optim, la un nivel bun de energie.

Desigur, ca să ai un somn bun, e important să ai o nutriție bună, să te hidratezi cum trebuie și să reduci pe cât poți viciile precum alcoolul sau tutunul. Dar mai există încă un factor foarte important: patul și salteaua pe care dormi. Cu cât ai o saltea mai bună și mai bine aleasă pentru corpul tău, cu atât vei avea un somn mai de calitate. Dar ce faci în momentul în care nu ai posibilitatea să schimbi salteaua? Poate că stai cu chirie sau poate că o saltea nouă pur și simplu nu se încadrează în bugetul tău. O soluție bună în acest caz este să îți cumperi un topper saltea.

Un topper saltea este practic o saltea mai subțire pe care o poți monta pe salteaua ta, ca să aduci un plus de confort. Dar nu doar confortul este calitatea unui topper saltea, ci și faptul că previne degradarea saltelei tale, este mai ușor de spălat și poate acționa și ca o barieră pentru pete care pot apărea din diverse cauze.

 

Hai să vedem ce îți poate beneficii poate aduce un topper pentru saltea.

Să spunem că salteaua ta este prea moale, dar tu ai probleme cu spatele și ai nevoie de o saltea ortopedică specială, care să îți susțină coloana într-o postură corectă în timpul somnului. O saltea ortopedică poate avea un cost destul de ridicat, caz în care o soluție foarte bună este să alegi un topper pentru salteaua ta. La fel și în cazul invers, în care salteaua ta este prea rigidă și ai nevoie de mai mult confort pe timpul nopții. Un topper din spumă de memorie este o opțiune mai accesibilă din punct de vedere financiar decât o saltea din spumă de memorie.

Un alt beneficiu este faptul că un topper saltea îți poate asigura un confort termic mai bun pe timpul nopții. Probabil că ai auzit că temperatura optimă la care este recomandat să dormim este 19 grade Celsius. Asta pentru că, pe timpul nopții, corpul nostru își scade în mod natural temperatura, deoarece metabolismul nostru funcționează la cote minime și atunci nu se mai produce atât de multă căldură în mod natural. Iarna este mai ușor de atins această temperatură care ne asigură un confort termic optim însă vara, acest lucru poate deveni o adevărată provocare. Ei bine, pentru asta, există toppere special create pentru vară, care ajută corpul să se răcorească.

Mai există încă un caz în care un topper poate salva cu adevărat situația, cel în care suferi de alergii. În acest caz, poți opta pentru un topper din latex, un material hipoalergic, care ține departe de tine acarienii. Ai grijă, însă, să alegi unul de o calitate cât mai bună, pentru că se poate degrada mai ușor în timp față de un topper din alte materiale.

Așadar, dacă ești în căutarea unei soluții de mijloc, un topper poate fi răspunsul tău. Îți poate oferi un plus de confort, în timp ce îți protejează salteaua și este mult mai ușor de spălat decât aceasta. Tot ce îți mai recomandăm este să nu cumperi chiar primul topper care îți apare în cale, ia-ți suficient timp pentru căutarea ta. Oferta online este foarte variată și este bine să te asiguri că faci cea mai bună și informată alegere pentru tine, mai ales că la mijloc stă un lucru atât de important: calitatea somnului și a vieții tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *