FOTO Bărbat prins de polițiștii de frontieră botoșăneni cu o armă în borsetă. A explicat că a „uitat” că o are

Un bărbat a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca cu o armă neletală în borsetă, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

„În ziua de 11 mai a.c, în jurul orei 19.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un gălăţean, în vârstă de 29 de ani, pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova. Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascuns și nedeclarat, în vederea sustragerii de la control, în borseta bărbatului, un pistol metalic, marca FORT 17P, calibru 9 mm și 11 proiectile de cauciuc, aflate în încărcătorul acestuia”, precizează sursa citată.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că arma face parte din categoria armelor neletale și că bărbatul este posesor de permis de port armă. Cu privire la cele descoperite, bărbatul a declarat că nu a conştientizat că o deţine asupra sa. Arma a fost ridicată  în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor si munitilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *