O primărie din județul Botoșani, premiată cu „Eticheta Europeană pentru Excelenţă în Buna Guvernare”

30 de autorităţi ale administraţiei publice locale din România – 4 consilii judeţene, 6 municipii, 6 oraşe şi 14 comune- au fost premiate cu „Eticheta Europeană pentru Excelenţă în Buna Guvernare” (EloGE), joi, la Palatul Victoria, în cadrul unui eveniment organizat de către Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu Consiliul Europei, iniţiator al proiectului.

În județul Botoșani, premiul „Eticheta Europeană pentru Excelenţă în Buna Guvernare” a fost primit de Primăria Coşula.

Potrivit Agerpres, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a transmis laureaţilor că pot deveni un model de bune practici pentru colegii lor din administraţiile locale, astfel încât la ediţia de anul viitor numărul participanţilor, dar şi al câştigătorilor, să fie unul mai mare.

„Apreciez foarte mult că dumneavoastră v-aţi înhămat la o muncă suplimentară, cunosc, cred eu, destul de bine provocările pe care le aveţi la nivelul autorităţilor locale, fie că sunt comune, oraşe, municipii, consilii judeţene. (…) Pentru cei care v-aţi calificat, pentru cei care veţi beneficia de această onorantă titulatură pentru un an de zile, sper să deveniţi un exemplu de bună practică şi pentru ceilalţi (…) în aşa fel încât la următoarea astfel de activitate să fie înscrise, să participe un număr mult mai mare de localităţi şi de autorităţi locale din România care să beneficieze de această etichetă recunoscută, europeană. (…) Este important pentru noi că facem acest pas, este important pentru Consiliul Europei că ne-a făcut oportună această deschidere şi cred că demersul acesta comun ne dovedeşte că atunci când există determinare, bună credinţă, competenţă lucrurile nu cum să nu ne iasă. Asta cu atât mai mult cu cât această etichetă se circumscrie celor 12 principii de guvernanţă publică locală care, constat, cu mare plăcere, că încep să nu mai fie pentru noi, pentru localităţile dumneavoastră, pentru cetăţenii din România, doar simple deziderate. (…) Este important pentru România, este important pentru calitatea serviciului administrativ din România în aşa fel încât dumneavoastră să fiţi laureaţi şi anul viitor după ce expiră această etichetă şi cât mai multe comunităţi din România să ni se alăture”, a declarat Neacşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *