Preot nou la Biserica Uspenia din Botoșani

Biserica Uspenia din Botoșani are preot nou. Instalarea noului preot paroh a a avut loc pe 6 mai, când părintele protopop Fercal Petru l-a prezentat credincioșilor pe Babiuc Marius-Ciprian în calitatea de paroh. Timp de 19 ani, părintele Babiuc a fost preot în parohia Siliștea, unde a ajutat la renovarea bisericii și construirea casei parohiale.

Marius Ciprian Babiuc a terminat Seminarul Teologic la Botoșani în anul 2006, a absolvit Facultatea de Teologie la Iași în anul 2010, Masterul în Teologie în anul 2012 și a fost hirotonit preot în anul 2015 pe seama Parohiei Borolea, Protopopiatul Săveni, unde a slujit 5 ani. În anul 2020 a fost transferat la Parohia Manolești Vale, unde a slujit trei ani.

În cele două parohii, pe lângă activitatea liturgică plină de responsabilitate, părintele Constantin Andrei-Ionuț a încercat să îndeplinească și partea cultural-misionară prin diferite activități: tabere, șezători, jocuri , excursii, cateheze, agape, dar și partea gospodărească.

Părintele paroh va sluji în această biserică, ducând mai departe tradiția și cultura; va face aici un loc deosebit unde creștinii să vină cu dragoste, să se roage Maicii Domnului, iar personalități din lumea întreagă să intre în acest locaș care este un obiectiv turistic, un monument istoric cu o încărcătură deosebită legat de poetul nostru național, Mihai Eminescu. Se deschide o ușă frumoasă spre nădejdea că Dumnezeu nu ne lasă, ne ocrotește, ne dă sens, ne întinde mâna Sa”, a spus părintele protopop Petru Fercal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *