Vremea se schimbă radical. ANM, prognoza meteo actualizată

Meteorologii au actualizat prognoza meteo. Valul de aer rece şi vântul puternic a făcut ravagii în mai multe zone din ţară, însă meteorologii spus că vremea se va schimba în următoarea perioadă.

„Veștile bune ar fi, pe de o parte, faptul că nu plouă însemnat cantitativ și nici pe arii extinse. Chiar dacă mai apar ploile atât astăzi, cât și în zilele următoare, acestea sunt pe arii restrânse și în general slabe cantitativ.

Pe crestele montane rămân precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pentru că ne menținem în aceeași masă de aer rece până spre finalul acestei săptămâni, acest lucru însemnând temperaturi mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată maxime, în marea lor majoritate, de la 10-11 până la cel mult 17-18 grade poate ușor mai ridicate de atât. Joi să vedem și temperaturi maxime de 20-21 grade în regiunile vestice, nord-vestice, iar minimele de la unu-două la cel mult 10- 11 grade cele mai ridicate valori pe litera pe litoral, poate puțin mai scăzute de atât în depresiunile din estul Transilvaniei.

 Cum va fi vremea în Bucureşti

În Capitală  vorbim de o vreme mai rece decât în mod normal a avea la această dată, temperaturi de la maxime de la 14 la cel mult 17-18 grade cel mai cald joi pare a fi pe parcursul acestei săptămâni. Vorbim și temperaturi minime de la patru la cel mult 7-8 grade.

ANM, prognoza meteo: Când se îndreaptă vremea

Veștile bune vin abia săptămâna viitoare, când se pare că se va încălzi în toată țara, temperaturile vor atinge și vor depăși chiar valori de 20 grade vântul va prezenta și el intensificări din când în când pe parcursul acestei săptămâni, în mod constant în regiunile sud-vestice.

Miercuri, joi, cel mai probabil și în celelalte regiuni, cu rafale undeva la 45-55km/h astfel încât nici senzația nu va fi tocmai plăcută”, a spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *