Încep Evaluările Naționale ale elevilor din clasele mici

Foto ardeal 24

Săptămâna aceasta încep Evaluările Naţionale ale elevilor din clasele mici. Primii care vor fi testaţi sunt elevii de clasa a II-a, care mâine susţin proba scrisă la Limba română sau pe cea la limba maternă, pentru copiii care aparţin minorităţilor naţionale.

Miercuri va fi proba de citit în Limba română sau în cea maternă, iar joi pe cea la matematică. Vineri este ziua în care este programată proba la Limba română pentru minorităţile naţionale, scris şi citit.

Săptămâna viitoare vor susţine Evaluarea Naţională elevii de clasa a IV-a, iar pe 24 şi 25 mai cei de clasa a VI-a. Rezultatele obţinute la aceste Evaluări Naţionale nu se comunică public şi nu se trec în catalog.

Notele de la Evaluarile Nationale pentru clasele  a II-a, a IV-a si a VI-a nu se trec in catalog, nu se anunta public, doar se comunica parintilor si ajuta invatatorii si profesorii sa identifice eventualele lacune ale elevilor.

Fiecare test de la Evaluarea Nationala este evaluat de catre doua cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este invatatorul/ institutorul/ profesorul pentru invatamantul primar de la clasa. Corectarea testelor se realizeaza in termen de maxim 7 zile de la sustinerea lor.

Ulterior corectarii, fiecare parinte/ reprezentant legal este invitat la scoala sa ia la cunostinta rezultatele, in mod individual si privat. Invatatorul clasei arata testul, explica acordarea codurilor in functie de greselile avute si intocmeste un proces verbal semnat de catre parinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *