Se apropie o nouă minivacanță pentru români. Record de zile libere

Foto: playtech.ro

Se apropie o nouă minivacanță de care se vor bucura milioane de angajați români. Unii dintre ei nu vor merge la serviciu pentru aproape o săptămână. Este vorba despre zilele libere acordate potrivit Codului Muncii și deciziilor de la Guvern, în perioada legată de sărbătoarea Ziua Copilului și de Rusalii.

În perioada 1-5 iunie, bugetarii și alte categorii de angajați, în funcție de decizia firmelor, vor avea trei zile libere în timpul săptămânii, la care se adaugă cele două din weekend.

Joi, 1 iunie, este Ziua Copilului. Duminică, 4 iunie, sunt Rusaliile. Prin decizie guvernamentală, ziua de vineri, 2 iunie, a fost stabilită ca zi-punte între cele două sărbători. Apoi, este liberă și a doua zi de Rusalii, luni, 5 iunie.

Această minivacanță este și pentru angajați, dar și pentru elevi și copiii de la grădiniță, potrivit realitatea

ZILE LIBERE până la finalul anului 2023. Minivacanțe pentru români

  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 12-15 august, cu zi-punte 14 august, stabilită de Guvern)
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi
  • 1 Decembrie (Ziua Națională a României) – vineri (minivacanță de 4 zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională, plus weekend, joi-duminică, 30 noiembrie – 3 decembrie)
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 23-26 decembrie)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *