FOTO Un bărbat s-a ales cu o amendă usturătoare după ce i-a fost verificată mașina în Frontiera Stânca

Un bărbat s-a ales cu o amendă usturătoare după ce i-a fost verificată mașina în Frontiera Stânca. Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, într-un autoturism al unui cetăţean român, 7600 de ţigarete pe care persoana intenționa să le introducă ilegal în România.

În data de 05 mai 2023, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în Polonia.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei şi a mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub bancheta din spate a autoturismului şi în roata de rezervă, cantitatea de 7600 de ţigarete (380 pachete) proveniență Duty Free. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 1.900 de lei, persoana fiind sancționată de către organul vamal cu amendă contravenţională în valoare de 6.000 de lei, cu mențiunea reținerii autoturismului până la plata amenzii. Amenda a fost achitată pe loc”, precizează polițiștii de frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *