FC Botoşani, încă un semieșec pe teren propriu. Formația lui Stoican, doar pe locul 4 în play-out

FC Botoșani a terminat la egalitate, scor 0-0, partida susținută, sâmbătă, pe teren propriu contra formației U Cluj, în etapa a 7-a a Superligii. Echipa lui Flavius Stoican nu a putut trece de clujeni și se află la al treilea meci fără victorie.

În urma acestui rezultat, FC Botoșani ocupă doar poziția a patra în play-out-ul Superligii, cu 28 de puncte, în spatele Petrolului Ploiești (34 p), U Craiova 1948 (31 p) și FC Voluntari (30 p).

Echipele de start:

FC Botoşani: Ducan – Petro, Mutombo, Pius, Țigănașu – Ed. Florescu, Dican (cpt.) Ivanov – Pinson, M. Roman II, Mailat. Au mai jucat: Sadiku, Cioiu, Dragu, Camara și Roman I. Antr. Flavius Stoican

U Cluj: Gorcea – Martic, Pițian, Miron, Oancea – Chipciu (cpt.), Bic, Remacle, Nistor – Thiam, Tescan. Au mai jucat: Goranov, I. Filip, Simion, J. Gomes. Antr. Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Ionuț Coza;

Clasament:

1 Petrolul Ploiesti 7 5 1 1 9-5 (4) 34
2 FC U Craiova 1948 6 3 2 1 10-5 (5) 31
3 FC Voluntari 7 3 4 0 13-9 (4) 30
4 FC Botosani 7 3 3 1 5-2 (3) 28
5 FC Hermannstadt 6 3 2 1 8-5 (3) 27
6 Universitatea Cluj 7 3 1 3 8-8 (0) 27
7 Chindia Targoviste 7 2 0 5 5-8 (-3) 22
8 UTA Arad 6 2 1 3 5-6 (-1) 21 *
9 FC Arges 6 2 0 4 4-7 (-3) 20 *
10 CS Mioveni 7 0 0 7 0-12 (-12) 11

One thought on “FC Botoşani, încă un semieșec pe teren propriu. Formația lui Stoican, doar pe locul 4 în play-out

  1. FC Botosani S.A. Dar nu Societate pe Acțiuni, ci Somn Adânc. Am crezut că domnul Iftime este un om căruia nu-i place mediocritatea. M-am înșelat. Mereu a spus că vrea spectacol, că vrea ca echipa să joace fotbal. Dar vrea să îl țină pe Stoican. Antrenorul e definiția fricii. Astăzi, niciun spectator neutru nu ar fi rezistat să privească la prestația jalnică a ambelor echipe. Jucăm lent, cu pase înapoi, previzibil, cu „lungă și pe-a doua”. Apărarea e cât de cât în ordine, dar aportul fundașilor laterali în atac e aproape zero. Inacceptabil pentru fotbalul modern. Mijlocul și atacul sunt mâini moarte (poate cu unele excepții: Dican și Mailat). Prea mulți figuranți (Florescu-care nu știe decât pasa înapoi, Pinson, Ivanov – îi apreciez doar travaliul), jucători fără valoare, lot extrem de subțire. Nu cred că Daniel Șchiopu este o garanție pentru transferuri bune. Ce îl recomandă? Extrem de importantă va fi campania de transferuri din vară. Va fi una de succes dacă patronul nu va apleca urechea la casta din jurul echipei. În primul rând trebuie adus un antrenor CĂRUIA ÎI PLACE SĂ JOACE FOTBAL. Care vrea spectacol (nu sunt fan Croitoru!). Fără subiectivisme, fără favoritisme. Nici patronul, nici antrenorul nu trebuie să fie prietenii jucătorilor. Trebuie doar profesionalism din partea tuturor. Nu cred că se vor înghesui acționari împortanți la o echipă care nu propune fotbal. Nu cred. Mingea e la patron. De deciziile pe care le va lua la vară depinde tot sezonul viitor, poate și soarta fotbalului botoșănean. Grea răspundere. Dar în astfel de momente se văd învingătorii. Anul acesta competițional, FC BT nu a fost atractiv. De aceea ne-a și programat la această oră. Cum va fi sezonul următor? Domnule Iftime, aveți legătura! Și o întrebare: V-a plăcut jocul Farului în prima repriză cu Rapid? Ăsta da, fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *