Botoșăneanul Marius Budăi, în topul celor mai populari oficiali din România

A fost întocmit topul celor mai populari oficiali din România, pe baza prezenței pe care aceștia au avut-o în presa scrisă și online în luna martie. Cinci miniștri urcă în topuri, în timp ce alții au coborât câteva poziții comparativ cu clasamentul din luna februarie. Botoșăneanul Marius Budăi se află pe locul 5. Pe locul 1 se află premierul Nicolae Ciucă.

A fost întocmit topul celor mai populari oficiali din România. Locul 1 este ocupat de premierul Nicolae Ciucă, cu 16.517 mențiuni în presa scrisă și online în martie. Șeful Executivului se menține în topul vizibilității membrilor Guvernului, ocupând prima poziție și în luna februarie.

Premierul a făcut multe declarații ca urmare a accidentului feroviar din Grecia, a prezenței la București a premierului Republicii Moldova Dorin Recean, a scandalului produs în urma măsurătorilor făcute de autorităţile ucrainene pe Canalul Bâstroe și a proiectului din Congresul SUA referitor la admiterea României în Programul Visa Waiver. Nicolae Ciucă a făcut o serie de declarații și cu privire la viitorul coaliţiei şi la ce se va întâmpla după rotativa guvernamentală.

Locul al doilea este ocupat de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. În luna martie, el a urcat două poziții în clasament cu 3.530 de apariții în presă. El a obținut vizibilitatea cu semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei, cu accidentul produs în Gara Galați și soldat cu moartea unei angajate CFR, dar și cu declarațiile referitoare la măsurătorile ucrainene de pe Canalul Bâstroe, ancheta DNA privind activități de la Aeroportul Otopeni, eliminarea pensiilor speciale și stadiul lucrărilor pe autostrada A7.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a urcat de pe locul 5 pe locul 3. Oficialul a obținut vizibilitatea ca urmare a declarațiilor privind pensiile speciale, spitalele regionale, dar și de mai multe anunțuri făcute în ședința de Guvern din 22 martie, printre care și cea potrivit căreia 700 de milioane de euro putem pierde dacă nu implementăm reformele la care ne-am angajat prin PNRR, iar România are al doilea cel mai complex PNRR, după Spania, cu peste 500 de jaloane și ținte. Ministrul a făcut mai multe remarci și pe tema unei reforme dure a pensiilor speciale, înregistrând un nou vârf de vizibilitate.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu ocupă locul patru în clasament, înregistrând o scădere comparativ cu luna februarie, când s-a aflat pe locul al treilea în topul vizibilității membrilor Guvernului.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a urcat cinci locul în clasament, cu 3.902 apariții în presă, având cele mai multe mențiuni în presa scrisă și online odată cu prezența în Camera Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa, dar și în contextul declarațiilor referitoare la amendarea legii pensiilor speciale și la eventuala creștere a vârstei de pensionare la 65 de ani.

Ministrul Educației, Ligia Deca, se menține pe locul șase, cu 3.644 de mențiuni în presa scrisă și online. Pe poziția șapte se menține Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Pe locul opt a urcat ministru Sănătății, Alexandru Rafila, care în luna februarie se afla pe poziția 12. Oficialul a obținut vârful vizibilității cu anunţuri referitoare la finalizarea evaluării pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale, dar şi la creşterea numărului unităţilor sanitare beneficiare de finanţare, construirea Centrului de Arşi de la Târgu Mureş, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială, achiziţiile de vaccinuri anti-COVID, proiectarea Spitalului regional Iaşi şi semnarea contractelor pentru cele 27 de obiective de asistenţă medicală spitalicească incluse în PNRR.

Cu un număr de apariții în presa scrisă și online cuprins în intervalul 2.722 – 2.096 sunt, în ordine descrescătoare, ministrul Familiei Gabriela Firea, ministrul Mediului Barna Tanczos, ministrul de Interne Lucian Bode, care coboară de pe locul al doilea pe locul 11. Virgil Popescu, ministrul Energie, a urcat de pe locul 13 pe 12, ministrul Finanţelor Adrian Câciu urcă și el o poziție, și ministrul Digitalizării Sebastian Burduja, pe locul 14.

Pe locul 15, cu o urcare de două poziții, se află ministrul Justiției Cătălin Predoiu, cu 1.915 mențiuni în presa scrisă și online. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, ministrul Culturii Lucian Romaşcanu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Sportului Eduard Novak şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ocupă următoarele cinci poziții în clasament, cu o prezență în presă cuprinsă între 1.490 și 1.020.

Ultimele locuri în clasament sunt ocupate de ministrul Economiei Florin Spătaru şi ministrul Turismului Daniel Cadariu se mai află în categoria miniştrilor cu sub 1.000 de menţiuni.

Clasamentul vizibilității miniștrilor în luna martie 2023 a fost întocmit de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *