Simpozion transfrontalier dedicat profesorilor de geografie, la Liceul Pedagogic din Botoșani

Astăzi, 5 mai, a debutat la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” Botoșani, ediția a XIII-a, a Simpozionului transfrontalier “Euroregiunea Prutul de Sus”, cea mai importanta manifestare a comunității geografice botoșănene, dedicată profesorilor de geografie si elevilor din județul Botoșani.

Manifestarea geografică a fost organizată de Societatea de Geografie din România, filiala ”Victor Tufescu” Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” Botoșani.

În deschiderea simpozinului participanții s-au bucurat de un moment artistic suștinut de corul Liceului Pedagogic, condus de domnul prof. Laurențiu Palade.

Au fost prezenți și au luat cuvântul: prof.univ.dr. Corneliu Iațu – președinte al Societatății de Geografie din România, inspectorul școlar general al ISJ Botoșani, prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspectorul școlar general Adjunct, prof. Ciprian Manolache, inspector școlar de geografie, prof.dr.Teodora Estera Ursulică, prof.dr.Octavian Mândruț, directorii Liceului Pedagogic: prof. Mirela Sănduleanu și prof. Roxana Vatavu, Magdalena Obadă – reprezentat al Agenției de Protecția Mediului Botoșani și prof. dr. Paul Vieru – reprezentant al Agenției Naționale a Ariilor Naturale Protejate Botoșani.
De asemnea participarea la simpozion a fost marcată de prezența unor oaspeți și parteneri din Republica Moldova din raionaele Glodeni și Briceni.

Simpozionul s-a bucurat de o largă participare , fiind înscrise un număr de 53 lucrări care au fost susținute de profesori și elevii botoșăneni pe cele trei secțiuni și publicate în revista Anlalele Simozionulului Trasnfrontalier “Euroregiunea Prutul de Sus”.

În cadrul Simpozionului, cercetatorul științific și autorul de manuale școlare, prof.dr.Octavian Mândruț a suținut un workshop cu tema ”Elemente actuale de geografie educațională”.
Simpozionul continuă în zilele de 6-7 mai 2023 cu o aplicație practică organizată de Filiala ”Victor Tufescu” Botoșani a Societății de Geografie din România, pe traseul Botoșani- Slănic Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *