Comuna din Zona Metropolitană Botoşani care investeşte peste zece milioane de lei pentru modernizarea drumurilor

O comună din Zona Metropolitană a municipiului Botoşani care investeşte peste zece milioane de lei pentru modernizarea drumurilor. Este vorba de comuna Răchiţi, care a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” pentru modernizarea a nu mai puţin de 6,67 kilometri de drumuri de interes local.

Primăria Răchiţi a lansat licitaţia pentru stabilirea firmei de construcţii care va executa lucrările  în valoare de 10,12 milioane de lei.

Din punct de vedere tehnic starea actuala a drumurilor de interes local supuse modernizarii se prezinta astfel: nu au capacitatea portanta corespunzatoare pentru preluarea traficului rutier existenta şi prezinta degradari si deformatii specifice drumurilor pietruite.

De asemenea, partea carosabilă a drumurilor respective nu este delimitata clar, iar structura rutieră este necorespunzătoare. Totodată, şanturile şi rigolele din pamant sunt inexistente, podele sunt lipsă sau subdimensionate din punct de vedere hidraulic care nu asigura buna evacuare a apelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *