Cum a fost pedepsit un șofer din Botoșani care a încercat să mituiască un polițist cu 200 lei

Un botoșănean, care a încercat să mituiască un polițist cu 200 lei, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Suceava la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este însă definitivă. Romeo Ovidiu Ștefancu, de 36 de ani, din comuna Vârfu Câmpului, a fost judecat pentru săvârşirea infracțiunilor de dare de mită și de refuz de recoltare a probelor biologice  în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de  11 iulie 2022, în jurul orei 16.00, botoșăneanul a fost depistat la volanul unui autoturism Dacia Duster pe raza comunei sucevene Zvoriștea, de un echipaj de poliție. La testarea cu aparatul etilotest, a reieșit valoarea de 1,30 mg/l alcool în aerul expirat.

Potrivit procurorilor, el a fost dus la Spitalul Județean Suceava pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar botoșăneanul a oferit bani agenților de poliție pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu referitoare la procedura de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând prelevarea mostrelor biologice.

Ulterior, după conducerea la sediul secției de poliție în vederea întocmirii procesului verbal de constatare a infracțiunii flagrante, a oferit din nou bani celor doi agenți de poliție, după care a dat suma de 200 lei unui membru al echipajului, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu în legătură cu constatarea  infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice  în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Oferirea în mod repetat de bani celor doi agenți de poliție a fost exprimată de inculpat prin gesturi explicite, și anume acesta număra banii în timp ce se afla pe canapeaua din birou, după care introducea o sumă de bani într-un buzunar, apoi se îndrepta către cei doi lucrători de poliție introducând mâna în buzunarul în care pusese banii sau cu aceștia în mână, iar la solicitările agenților de poliție de a reveni pe canapea, se conforma, după care se îndrepta din nou către aceștia numărând bani sau doar ținându-i în mână ori cu mâna introdusă în buzunarul în care pusese banii”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Botoșănean amenințat cu moartea de un bărbat, salvat de doi polițiști în civil. Scandalagiul a scos un cuțit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *