Categoriile de salariați care vor primi vouchere până în 2026. Regulamentul, semnat prin ordin de ministru

Câteva categorii de români vor primi vouchere încă cel puţin patru ani de acum încolo, după ce ordinul de ministru a fost deja semnat. Românii care nu vor să primească aceste vouchere pot depune o cerere în acest.

Este vorba despre profesorii și angajații din învățământ care vor primi vouchere de vacanță cel puțin încă patru ani, arată ordinul de ministru semnat pe 26 aprilie, potrivit edupedu.ro.

Voucherele de vacanţă pentru profesori vor fi emise și în acest an doar pe suport electronic, la fel ca anul trecut.

Regulamentul de acordare a acestor vouchere pentru perioada 2023-2026, aprobat prin ordin de ministru, prevede că „beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”.

Deocamdată nu se ştie data la care se vor acorda voucherele de vacanţă pentru profesori. Ce se ştie este că angajații care primesc aceste vouchere de vacanţă trebuie să plătească 145 de lei impozit.

Suma amintită este impozabilă în luna în care beneficiul este acordat, iar potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit este de 10% în acest caz.

În anii trecuți, voucherele de vacanţă s-au acordat în luna iunie, cu excepția anului 2021, când au fost suspendate din cauza pandemiei, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *