Omul de afaceri Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, atac la FC Botoșani: „Acest club este vasalul lui Becali!”

Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a descris clubul FC Botoșani drept „vasal economic al FCSB”. Valeriu Iftime, finanțatorul clubului din nordul Moldovei, i-a răspuns.

„Războiul” de la distanță dintre Rapid și FC Botoșani a continuat astăzi, cu o declarație tăioasă a principalului acționar din Giulești, Dan Șucu.

În direct la GSP Live, omul de afaceri a descris clubul patronat de Valeriu Iftime drept „vasal economic al FCSB”, aluzie la numeroasele afaceri pe care FC Botoșani le-a încheiat de-a lungul timpului cu Gigi Becali și la rezultatele înregistrate în duelurile directe dintre moldoveni și roș-albaștri.

„Tot ce are legătură cu noul sistem competițional, cu play-off și play-out, curăță fotbalul de înțelegeri (n.r. – aranjamente), de posibilități de a anticipa rezultatele. Acum, în play-off, nu mai există vreun club care să fie, să spunem, vasal altui club. Vasal consider un club cum e Botoșaniul, club vasal economic clubului domnului Becali. Iar să fii vasal este groaznic! Din punctul meu de vedere, vasalitatea asta economică este de evitat”, a precizat Dan Șucu în studioul Gazetei Sporturilor.

Replica lui Valeriu Iftime: „Gogomănii. Înseamnă că Hagi este tatăl vasalilor”

Iritat de acuzațiile lui Dan Șucu, Valeriu Iftime i-a răspuns incisiv finanțatorului din Giulești.

Cum a putut da o asemenea declarație iresponsabilă? Pe ce se bazează? Haideți să adunăm lucrurile. Anul trecut am vândut fotbaliști de 600.000 de euro la FCSB și de 700.000 în Polonia. Vasalul cui suntem?

Mi se părea un om serios, dar asemenea gogomănii nu le spune un om serios. Nu recunosc un personaj care spune așa ceva despre FC Botoșani. Nu am fost niciodată subordonat, am făcut afaceri cu orice club din România care cumpără fotbaliști.

A fi vasal sau subordonat înseamnă să depinzi de cineva, să-i faci niște favoruri. Nu, am vândut fotbaliști pe o piață liberă destul de strânsă.

Înseamnă că Hagi este nu vasal, ci tatăl vasalilor! Iar UTA, care a luat 1,7 milioane de la FCSB, nu e mai vasal decât mine? Iar Mititelu, care a luat 1,5 milioane? E mai vasal decât mine? Sunt oameni cu o limită a informațiilor, aud ceva și repetă (n.r. – referitor la Dan Șucu).

Nu se pune problema de subordonare cu FCSB, suntem într-o competiție continuă. Faptul că ne-au tot bătut nu înseamnă ceva. Se întâmplă să te bată, dar nu din motive care țin de altceva decât de partea sportivă”, a replicat Iftime pentru GSP.ro.

FCSB a cumpărat doi fotbaliști de la FC Botoșani în ultimele două sezoane: pentru stoperul Joyskim Dawa a plătit 350.000 de euro, iar pe mijlocașul Malcom Edjouma l-a cumpărat cu 330.000 de euro.

Cele mai costisitoare mutări realizate de Becali în sezonul 2022/2023 sunt David Miculescu (de la UTA, 1,7 milioane de euro), Andrea Compagno (FCU Craiova, 1,5 milioane de euro) și Eduard Radaslavescu (Farul, 850.000 de euro), potrivit gsp.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *