11 milioane de lei alocaţi pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună din Botoşani

Peste 11 milioane de lei alocaţi pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună din judeţul Botoşani. Este vorba de comuna Drăguşeni, care a obţinut o finanţare prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny pentru modernizarea drumurilor de interes local din Satul Nou şi din Satul Vechi, cu o lungime totală de 11.743,00 metri.

Primăria Drăguşeni a scos la licitaţie lucrările de proiectare şi execuţie, valoarea totală a acestor lucrării fiind estimată la 11.138.745,56 lei fără TVA

Drumurile se vor amenaja cu urmatoarea structura rutiera: – strat de uzură din mixtură asfaltică tip BAPC 16, în grosime de 4,00 cm; – strat de legatura din BADPC22,4, în grosime de 6,00 cm; – strat de de bază din piatră spartă, în grosime de 15,00 cm; – strat de fundaţie inferior din balast în grosime de 15,00 cm; – strat de forma din pamant stabilizat cu lianti hidraulici (4%) pe 20 cm. In cadrul proiectului se vor mai realiza: Acostamente din beton C30/37 Acostamente balastate Dispozitive de scurgere a apelor : – 2278,00 ml de rigole din beton; – 560,00 ml rigole carosabile tip R3; – 3841,00 ml santuri din pamant ; – Podeţe tubulare transversale cu diametrul de Ø600 mm:2 podețe. – Podeţe tubulare laterale cu diametrul de Ø600 mm:6 podețe. – Amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale (30 bucăţi) pe o lungime de 15,00 ml care se va face cu același tip de sistem rutier cu cel al drumurilor principale.

Durata contractului, concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziții: Durata în luni/zile: 56 luni calendaristice incepand de la data atribuirii contractului / emiterii ordinelor de incepere a serviciilor/lucrarilor din care: Durata de proiectare a lucrarilor este de 2 luni, Durata de executie a lucrarilor si asistenta tehnica din partea proiectantului este de 18 luni, Perioada de garantie de buna executie este de minim 36 luni.

One thought on “11 milioane de lei alocaţi pentru modernizarea drumurilor dintr-o comună din Botoşani

  1. CALITATEA LUCRARILOR SUNT SUB ORICE CRITICA! …asta e marea nenorocire la AVRAMENI sa bagat in pamant 10 milioane de euro pentru aductiunea de apa si nu este apa ! nu e batiae de joc de banul public???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *